Top

Hibás menetrend okozott riadalmat

Hibás menetrend okozott riadalmat

Még májusban érkezett lakossági megkeresés Pápai Mihály polgármesterhez, miszerint a BKK honlapján, valamint a buszmegállóban lévő tájékoztató táblán is az szerepel, hogy a 84E busz tanítási időn kívül, vagyis a nyári szünetben 8:47-kor indul először a Táncsics Mihály utcai megállóból.

A levélíró felháborodása jogos volt, hiszen a reggeli csúcsidőszakban nagy szükség van a buszjáratra többek között a munkába járáshoz is, ezért a polgármesteri hivatal munkatársai haladéktalanul felvették a kapcsolatot a buszjáratot üzemeltető Volánbusz Zrt-vel.

A megkereséssel kapcsolatban megnyugtató válasz érkezett a Volánbusz Zrt-től, amelyből kiderül, hogy tévedésből került ki több helyre hibásan a 84E busz menetrendje. Az alábbiakban idézzük Dr. Őry Ferenc utaskapcsolati csoportvezető válaszát:

„Az észrevételben jelzett autóbusz-járat üzemideje nem változik a tanítási szünet időszakában, az első járat 4:40 órakor indul Gyál, Kossuth Lajos utca elnevezésű megállóhelyről Budapest, Határ út M felé. A Táncsics Mihály utca elnevezésű megállóhelyről 4:41 órakor indul és a reggeli csúcsidőszak végéig 15-20 percenként közlekedik.

Tájékoztatjuk, hogy a BKK Zrt. illetékességi körébe tartozik a megfelelő menetrendi tájékoztatók kihelyezése. A megállóhelyeken közzétett laptáblák, megállóhelyi indulási jegyzékek kihelyezésekor valóban probléma adódott, és a 84E jelzésű járat tanítási szüneti reggeli indulásai nem kerültek bizonyos megállóhelyeken feltüntetésre.

Azóta a probléma megoldódott, az illetékes BKK Zrt. orvosolta a hibát.

Megértését köszönjük, utasunktól a kellemetlenségért ezúton is elnézést kérünk!”

Screenshot_20220519_150746_com.google.android.apps.docs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejelentőnek köszönjük, hogy tájékoztatta hivatalunkat a problémáról, amely végül eredményre vezetett.

Gyáli Polgármesteri Hivatal

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb