Top

KULTÚRA

Arany János Közösségi Ház és városi Könyvtár

img_6737

 

Megbízott intézményvezető:  Bretus Imre

Cím: Kőrösi út 118-120.
Telefon: 29/541-644
Fax: 29/541-640
E-mail:kozossegihaz@gyal.hu
Honlap: www.gyalikozhaz.hu

 

Egy hely, ahol érték születik…

A közművelődési és közgyűjteményi feladatokat ellátó, 15. születésnapját ünneplő Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár Gyál kulturális és közösségi életének központja, s egyre erősödő, városunk határain túlmutató kisugárzásával központi szereplője a vonzáskörzet kulturális életének is.
Palettáján képzőművészeti programok, zenei, mozgásművészeti, színházi, irodalmi, tudományos ismeretterjesztő események éppúgy megtalálhatók, mint a közösségi életüket döntően a házban élő civil közösségek rendezvényei.

Tanfolyamok, bemutatók, felnőtt-, gyermek- és családi programok mellett mozifilm-vetítések és a városi könyvtár szolgáltatásai, többek között az európai információs pont is részei a kínálatnak. Az intézmény munkatársai módszertani, szakmai segítséget adnak más intézmények, közösségek rendezvényeinek, programjainak megszervezéséhez, írják, szerkesztik az önkormányzat lapját, az Új Gyáli Újságot, városi ünnepségeket szerveznek, s más szervezetekkel, intézményekkel együttműködve számos városi rendezvénynek is gazdái.

A közház szolgáltatásait évente mintegy hetvenezren veszik igénybe, nap mint nap többféle elfoglaltság közül válogathatnak látogatóink. Saját csoportjaink, a Gyál Városi Fúvószenekar, a Kaleidoszkóp Színpad és a Gyáli Musical Stúdió városunk határain túl is elismert közösségek.

Az épület talán legimpozánsabb része a mediterrán hangulatú belső díszudvar, tavasztól őszig heti rendszerességű szabadtéri rendezvények helyszíne.
A 2003-ban átadott épület korszerű 1.600 négyzetméter alapterületű, mely egy 43.000 kötetes könyvtárnak is otthont ad.

 

Könyvtár elérhetőségei:

Vezető:

Telefon: 29/541-646
Fax: 29/541-644
E-mail:konyvtar@gyal.hu
Honlap: www.gyalikozhaz.hu

.

Nyitvatartás

HÉTFŐ: szünnap

KEDD: 9-18 óráig

SZERDA: 9-18 óráig

CSÜTÖRTÖK: 9-18 óráig

PÉNTEK: 12-18 óráig

SZOMBAT: 9-13óráig

GYÁL 2020 Legfrissebb