Top

Gyáli Idősek Klubja

Ellátásvezető: Bártfai Gabriella

Cím: Gyál, Petőfi Sándor u. 16
Telefon: 29/752-838
E-mail: idosklub@kertvarosszockp.hu

ZOL_1356

A Szent József Idősek Klubja 1999. július 1.-én nyitotta meg kapuit. Alaptevékenysége az idősek nappali ellátása, ezen belül a demens betegek nappali ellátása és étkeztetés (szociális konyha). Az idősek klubja működésének célja, hogy az otthonukban élő, mozgás és cselekvőképes idős embereknek lehetőséget biztosítson a napközbeni társas kapcsolatokra, az izoláció oldására, étkeztetésre, valamint alapvető higiénés szükségleteik kielégítésére. Szabadidős programok szervezésével segítjük a magányosság oldását, kapcsolatok megteremtését és továbbépítését, a pszichés hiányok kielégítését.

Az intézmény a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálat fenntartása alatt működik, ellátási szerződés keretében közreműködik Gyál Város Önkormányzata szociális feladatainak végrehajtásában.

Az intézmény csendes, kertes házas övezetben Gyálon, a Petőfi utcában található. Az akadálymentesített épületben a tágas közösségi helyiségen kívül nemenként elkülönített mosdó, zuhanyzó is az ellátottak rendelkezésére áll, szükség esetén mosógép használatot biztosítanak. Az épülethez tartozik egy tágas kert, melyet az idei nyárra szeretnének pihenőkertté alakítani; ösvénnyel, fákkal és pihenésre alkalmas padokkal, kerti bútorokkal teszik még komfortosabbá a használatát.

Az igénybevevők részére nyújtott szolgáltatás elemek, tevékenységek: a nappali ellátást igénybe vevők számára igény szerint meleg élelmet biztosítanak, szabadidős programokat, fejlesztő tevékenységeket szerveznek, manuális tevékenységeket, kézimunkázási lehetőséget biztosítanak, a település oktatási-nevelési intézményeivel kapcsolatot tartanak, közös programokat szerveznek. Szükség szerint biztosítják a hitélet gyakorlásának lehetőségét, imaórán való részvételt. Szükség szerint megszervezzük az egészségügyi alapellátást, a szakellátáshoz való hozzájutást segítjük, hivatalos ügyek intézésében segítséget nyújtunk.

Demens személyek részére biztosítanak továbbá napi rendszerességgel egyéni és csoportos foglalkozásokat. Egyéni gondozási tervük a demencia centrum szakvéleménye és a szociális, terápiás munkatárs állapotfelmérése alapján készítik el. A gondozói felügyeletet a nyitvatartási idő alatt folyamatosan biztosítják számukra.

Munkatársak:

  • Provicsné Horváth Orsolya immár 6 éve lát el szociális gondozói tevékenységeket intézményünkben. Végzettségét tekintve szociális gondozó és ápoló.
  • Berkes Henrikné másfél éve dolgozik az intézményben szociális gondozóként, szintén szociális gondozó és ápoló a végzettsége.

 

GYÁL 2019 Legfrissebb