Top

Díjeső a gyáli mazsorett-oktatóknak és újabb dobogós eredmények

Díjeső a gyáli mazsorett-oktatóknak és újabb dobogós eredmények

Mozgalmasan és igen eredményesen indult a tavasz a Gyáli Tűzmadarak Mazsorett Csoport számára.  Márciusban igen nívós díjat vehetett át a csapat jelenlegi és korábbi vezetője is, valamint három megmérettetésen is sikeresen helyt álltak a mazsorettes lányok.

A Magyar Majorette Szövetség bírói testülete és elnöksége a benyújtott dokumentumok alapján a „Mazsorett-vezető szakmai díj ezüst fokozat” díjat adományozta Kőrös-Nyíri Dórának. Bittera Zsuzsa, a csapat korábbi vezetője, jelenleg egyik edzője, és Kőrös-Nyíri Dóra továbbá jubileumi elismerő oklevélben részesültek „a Magyar Majorette Szövetség céljaiért végzett példaértékű munkájukért és a mazsorett-sport területén nyújtott magas színvonalú szakmai munkásságuk elismeréseként.” Az ünnepélyes díjátadást március 24-én Oroszlányban tartották, az Országos Nyílt Mazsorett-sport Versenyen.

díjátadódíj közelről

Az oroszlányi megmérettetésen egyébként 5 ország több mint 400 versenyzője vett részt. A 13 órán keresztül tartó, nívós megmérettetésen a Gyáli Tűzmadarakat 5 szólista képviselte, akik szép eredményeket értek el:

  • Varga Ágnes freestyle teen twirling kategóriában a dobogó 2. fokára állhatott fel
  • Vada Virág ugyanebben a kategóriában a 4. helyen végzett
  • Krizsán Mercédesz junior bot szóló: 7. helyezés
  • Pápai Maja Anita: junior pom szóló:11. helyezés
  • Szabó Vivien Regina: junior pom szóló: 13. helyezés

Ági és Virág edzőjük, Kinga mellettVada Virágoroszlányi szólisták

Krizsán MerciSzabó Vivi

Március elején pedig a II. Országos Twirling Versenyt rendezték meg Maglódon, ahol kiemelkedően szerepeltek a gyáli lányok.

Kötelezőkben:

Dobos Petra D szint junior: 5. hely

Vada Viola Panna C szint junior: 2. hely

Vada Virág C szint junior: 1. hely

Varga Ágnes B szint junior: 3. hely

For Fun junior kategóriában Vada Virág 1. helyezést, Freestyle junior kategóriában Varga Ágnes 5. helyezést ért el.

A Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa Versenyén április 14-én pedig a cadett korosztály mérettette meg magát. Sokan közülük csak most, szeptemberben kezdtek el mazsorettezni, de mielőbb szerették volna kipróbálni a versenyzést.

cadettek Siófokon2 cadettwek Siódokon cadettwk Siófokon 3

Nagyon ügyesek voltak: Tradicionális 1 bot kategóriában 2. helyezést értek el, Pompon Nagycsapat kategóriában pedig a 4. helyet szerezték meg.

A munka nem áll le, sőt, most indul be igazán. A lányok gőzerővel készülnek a májusi Magyar Mazsorett Bajnokságra, amely Gyomaendrődön lesz, és egyben kvalifikációs verseny az Európa-bajnokságra.

A cél az, hogy idén is kijussanak a kontinensviadalra, amelyet augusztus végén Horvátországban, Opatijában tartanak.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

 

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb