Top

A márciusi hősökre emlékeztünk Gyálon

A márciusi hősökre emlékeztünk Gyálon

Rendhagyó módon idén március 14-én emlékeztünk Gyálon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára. A városi ünnepség helyszíne az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár színházterme volt, ahol ünnepi beszédet mondott dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő. Beszédében kiemelte:

„Sokat jelent számunkra március idusa. Sokat jelent nekünk, mert ez a nap a remény, a tavasz és az újjászületés ígérete. Az a nap, amikor a nemzet megtette azt, amire két évtizede várt:
Lebontott mindent, ami a nemzeti egység és felemelkedés útjában állt. Ez a nap lebontotta a falakat, ami elrejtette a jobb jövőt, és kinyitott egy kaput, amin egy a magyarok nemzetsége elindulhatott végre előre, annyi év várakozás után.
Számunkra ezt jelenti március idusa – március 15. napja.
Egy valóra vált álom, amit a kor nemzedékének legnagyobb alakjai készítettek elő, terveztek meg és formáltak valósággá.”

Az ünnepi műsor részeként Simon Kornél színművész Petőfi Sándor: Talpra magyar, majd Akasszátok föl a királyokat című versét adta elő. Az A-Banda zenekar népzenei műsora és a Gyáli Arany Gyermek Néptáncegyüttes táncbemutatóját követően a Gyáli Ady Endre Általános Iskola tanulóinak színvonalas műsorát láthatták a résztvevők.

Az eseményen részt vett Pápai Mihály polgármester, Erős József alpolgármester, Rozgonyi Erik címzetes főjegyző, Babák László Mátyás, a Gyáli Járási Hivatal vezetője, valamint Gyimesi István és Kovalik Józsefné, városunk díszpolgárai is.

Az ünnepség a hagyományokhoz híven koszorúzással zárult a templom téri kopjafánál.

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb