Top

Javában zajlanak az útfelújítások Gyálon

Javában zajlanak az útfelújítások Gyálon

Még tavaly adtunk hírt róla, hogy a maximálisan elnyerhető, azaz 150 millió forint támogatást nyert el városunk a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című pályázatán. Gyál Város Önkormányzata önerőt is biztosít a pályázati forrás mellett, mintegy 90 millió forintot, így összesen 240 millió forint értékben 7 utcában zajlanak felújítások. A fejlesztéssel érintett útszakaszok burkolata elöregedett, felületükön hálós repedések és alépítményi hibáik következtében kátyúk jelentek meg. A beruházás során több utcában fásítás és fűmagvetés is lesz, illetve utcabútorok is kihelyezésre kerülnek.

A felújítással érintett utcák:
Zrínyi Miklós utca,
Árpád utca,
Temesvári utca (Komáromi utca – Munkácsy M. utca között),
Széchenyi utca (Vecsési út – Mikszáth Kálmán utca között),
Jókai Mór utca,
Temesvári utca (Kiskomáromi utca – Bartók Béla utca között),
Kacsóh Pongrác utca (Gárdonyi Géza utca ­– Határ út között).

A projekt június közepén indult és folyamatosan zajlanak a munkálatok. Az aszfaltréteg leterítése után úgynevezett nemespadkával látják el az utak széleit, ez tulajdonképpen tömörített murva, így a szintkülönbség kiegyenlítődik az út és a vízelvezető árkok közti területen, valamint megvédi az új burkolat széleit a letörés veszélyétől.

A fejlesztések során a felújított szilárd burkolatú utak hossza, összesen 4.821 m, ezen felül a teljes szakaszon nagy hangsúly kerül új szikkasztóárkok kiépítésére, valamint a meglévők karbantartására.

Az útépítések során keletkező esetleges kellemetlenségek miatt a lakosság türelmét kéri az önkormányzat.

  trkp

 

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb