Top

Egészség- és Sportnap az egész családnak

Egészség- és Sportnap az egész családnak

Városunk lakói eddig is aktívak voltak, ha az egészségmegőrzésre, vagy az aktív sportolásra gondolunk, számos egyesület és civil szerveződés programja irányul az egészséges életmód  megőrzésére. Szeptember 28-án azonban teljesen új élet kezdődik az Ady Endre utcai sportpályán, ekkor kerül ugyanis átadásra, a város új közösségi értéke a modern sportkomplexum.

Várja Önöket önkormányzatunk, Bácsi Péter kötöttfogású világbajnokunk, a sportlétesítmény vezetői és a főrendező Arany János Közösségi Ház szervezőgárdája, sportági rendezői.

A nyilvános átadó reggel 9-kor veszi kezdetét. Világhírű sportemberek előadásait hallgathatják meg, rögtön bevezetésként– itt lesz velünk: a vízilabda legenda, aki háromszor vezette az olimpiai dobogó tetejére csapatát Dr. Kemény Dénes mesteredző, a Magyar Testnevelési egyetem ismert sportszociológia professzora, Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi és Monspart Sarolta, tájfutó világbajnok, mesteredző.

A hivatalos átadásra, mely 10 órakor veszi kezdetét, elfogadta a meghívást az Emberi Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára dr. Szabó Tünde Asszony, dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő és természetesen házigazdaként Pápai Mihály polgármester úr is részt vesz.

Az eseményre a város valamennyi lakóját invitálva, egy tartalmas, mozgalmas  és ingyenes – és egészség- és sportnap keretében kerül sor. Az alábbi egészségügyi vizsgálatokon lehet ingyenesen részt venni:

Vérnyomásmérés
Vércukor-, koleszterin-,húgysavszint mérése
Testösszetétel vizsgálat
Légzésfunkció, pulzoximetria, CO2 mérése
Lúdtalp szűrés
Neuropathias vizsgálat hangvillával
Újraélesztési bemutató
Cardiológiai tanácsadás
Életmód és dietetikai tanácsadás
Pszichológiai tanácsadás és krízisintervenció

A szalagátvágást követően, kis bemelegítés már rajtolnak is a tájékozódási verseny résztvevői babakocsival, nordic bottal, futva és gyalogolva teszi meg ki-ki a maga távját, ami 2 és 10 km között lesz. A hosszabb pályák Gyál-Felső vasútállomás közelében, a rendőrség által biztosított áthaladással Gyál-szőlőn is tesznek egy kört.

A labdarúgó pályán indulnak az Eisberg- kupa mérkőzései, a kosárlabdapályán pedig a streetball bajnokság. Ezek a versenyszámok előzetes nevezéshez kötöttek. A versenyzőknek 8-9 óra között kell jelentkezniük!

A csarnokban közben folyamatosan egészségügyi szűrővizsgálatok, Decathlon sporteszközök kipróbálása, jóga, sakk, asztalitenisz és számos egyéb lehetőség lesz. Kerékpárjukat regisztráltathatják az un. Safebike programba, amely nagy segítség arra, hogy adott esetben visszakerüljön a tulajdonosához.

A gyermekek foglalkoztatása és gyermekmegőrző is biztosítva lesz.

Az eredmények kihirdetése után találkozhatnak a „szókimondó” Dr. Zacher Gábor toxikológussal, és nagyszerű sportági bemutatókat láthatnak majd. Többek között karate, birkózás, boksz, tánc, mazsorett, kézilabda növendékek bemutatkozása.

De ha valakit a focipálya és a kosárpálya jobban érdekel, azt délután alkalmi csapatokban szintén használhatja! Több programban tudnak aktívan is részt venni, ezért a sportruházatukat hozzák magukkal! A közönséget a nap végén a népszerű Katus Attila többszörös sport aerobic világbajnok fogja megtornáztatni. Lesz étkezési lehetőség,  egészséges ételbemutató, de még ingyenes Eisberg salátakóstoló is. A programra kilátogatók első alkalommal fedezhetik fel és vehetik birtokba az új sportcsarnokot, hogy legyen mindenki közös örömére.

A délelőtti versenyekre történő jelentkezéseket -sportáganként változó- időpontokban lehet a sportági szervezők felé közvetlenül megküldeni!

  • Eisberg Foci kupára regisztráció: lurko.gyermekfoci@gmail.com  Utánpótlás korosztály (U14) és felnőtt korosztály szeptember 20-ig

Mindenkit várunk szeretettel korosztályi megkötés nélkül, mozogni vagy éppen nézelődni és szűrővizsgálatokon részt venni!

plakát_végleges

Minden program ingyenes.

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb