Top

Idősek segítése a rendkívüli jogrend ideje alatt

Idősek segítése a rendkívüli jogrend ideje alatt

Tisztelt Lakosság!

A koronavírus magyarországi megjelenése és gyors terjedése miatt 2020. március 11. napján kihirdetett rendkívüli jogrend keretében bevezetett intézkedés sorozat részeként 2020. március 16. napján megjelent 46/2020. (III.16.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Kr.) 2. § alapján a 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket a koronavírus járvány intenzív fennállása alatt lehetőleg ne hagyják el. Amennyiben az érintett személy ezt vállalja és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról igény esetén a települési önkormányzat polgármestere gondoskodik.

A kialakult helyzetnek megfelelve Gyál Város Önkormányzata vállalja, hogy előzetesen bejelentett igény esetén a 70 év felettieknek élelmiszert szállít és gyógyszerrel látja el, ezzel segítve elő azt, hogy ne kelljen a járvány szempontjából legveszélyeztetett korosztálynak társas érintkezésnek kitennie magát növelve a fertőzés kockázatát.

Az érintett gyáli lakosok fenti igényüket az alábbi elérhetőségeken jelezhetik:

Telefonon: 06-20/482-68-88

E-mailen: alapszolg@kertvarosszockp.hu

Hivatali kapu: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap („Segítségre szoruló idős bejelentése” elnevezésű formanyomtatvány)

A formanyomtatvány Gyál Város Önkormányzatának hivatalos honlapján is elérhető (ITT), amely letölthető, kinyomtatható, illetve telefonon történő jelentkezés esetén kitölthető a szociális gondozást nyújtó segítségével.

Amiben segítünk:

  • gyógyszer felíratása
  • gyógyszer kiváltása
  • élelmiszer beszerzése

A segítséget kérő által jelzett gyógyszer és/vagy élelmiszer beszerzése, és annak a segítséget kérőhöz való eljuttatása szociális segítés keretében térítésmenetesen történik, viszont a gyógyszer és/vagy élelmiszer vásárlás ellenértékét a segítséget kérőnek kell fedeznie.

Kérjük, hogy amennyiben tehetik, kérjék fiatalabb hozzátartozóik segítségét a fenti cél elérése érdekében, ezzel is segítve az Önkormányzatot megnövekedett feladataik minél hatásosabb és gyorsabb végrehajtásában. Továbbá a segítséget igénylők az ellátás feltételeként vállalják, hogy lakó illetve tartózkodási helyüket nem hagyják el.

Köszönjük megértésüket és segítségüket, Vigyázzanak Magukra és Vigyázzunk Egymásra!

2020. március 17.

 

Pápai Mihály

polgármester

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb