Top

Kezdetét veszi az adventi időszak

Kezdetét veszi az adventi időszak

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az Advent Gyálon programsorozat keretében számos programra, előadásra, koncertre került sor. Sajnos az idei Advent más lesz, hiszen a járvány elleni védekezés érdekében nem tarthatók meg ezek a programok.

Azonban a városvezetés célja a korlátozó intézkedések ellenére is az, hogy a lehetőségekhez mérten átélhessük a várakozás örömét, az ünnep meghittségét. Ezért a korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepi világítás díszíti a polgármesteri hivatal épületét, a városközpontot, a Kőrösi utat, a Templom teret és idén először a Gyál-felső állomáson kiállított kismozdony is ünnepi fényben pompázik.

Az adventi időszak legmagasztosabb mozzanata, a vasárnapi gyertyagyújtás sem marad el, csupán a megszokottól eltérő módon kerül megrendezésre.
November 29-én advent első vasárnapján a református templomban 10 órakor az interneten közvetített Istentisztelet keretében Gyimóthy Zsolt lelkipásztor gyújtja meg az első gyertyát, december 6-án pedig a katolikus templomban a 9.30 órakor kezdődő mise alkalmával dr. Káposztássy Béla plébániai kormányzó gyújtja meg a második adventi gyertyát.
December 13-án a harmadik gyertyát Nagy József Elek alpolgármester, majd 20-án, a negyedik gyertyát Pápai Mihály polgármester gyújtják meg. Utóbbi két eseményen személyesen nem vehet részt senki, azonban a város Facebook oldalán videóban megnézhetik majd.

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb