Top

Használt gumiabroncsok és használt elektromos eszközök leadása

Használt gumiabroncsok és használt elektromos eszközök leadása

Az elektronikai hulladék és gumiabroncsok leadásának további feltétele a védőmaszk viselése, valamint a személyek közötti 1,5 méteres védőtávolság mindenkori megtartása.

Gumiabroncs

2021. április 12-től április 17-ig (H-Szo) 8:00 és 13:00 óra között a Dobó Katica utca 51. szám alatti telephelyen háztartásonként maximum 4 db gumiabroncs adható le. Nagyméretű tehergépkocsi abroncsokat nem vesz át a begyűjtő cég.

Használt elektronikai eszközök

2021. április 17-én (szombaton) 8:00 és 13:00 óra között a víztorony melletti téren adható le az elektronikai hulladék.  Elektronikai hulladéknak minősül: minden hálózati árammal vagy elemmel/akkumulátorral táplált, hiánytalan elektromos eszköz és annak tartozékai, alkatrészei és a kábelek (üzemképességtől függetlenül ide sorolhatók a hűtőgépek, televíziók, informatikai, egyéb háztartási kis- és nagygépek).
Nem minősül elektronikai hulladéknak:
– a régi típusú úgymond „kibelezett” monitorok mű-anyag háza,
– törött, zúzott eszközök (pl. TV, monitor), azok  mű-anyag alkatrészei (pl. porszívó gégecső), kompresszortól megfosztott hűtőgépek,
– a videokazetták,  CD/DVD  lemezek, nyomtató festékkazetták és patronok.
Hulladékot kizárólag gyáli lakosoktól tudunk átvenni a fenti időtartam alatt, ezért az átvétel a lakcímkártya felmutatása után történik.
Az összegyűlt hulladékok újrahasznosításra kerülnek. Felhívjuk a lakosság figyelmét arra is, hogy aki a gyűjtési időponton kívül szeretne elektronikai hulladékot le-adni (197/2014. (VIII. 1.) Korm. rendelet), az a 400 m2-nél nagyobb kereskedelmi egységekben ezt bármikor megteheti (pl. MediaMarkt, Euronics, Tesco, Auchan… stb). Új elektronikai készülék vásárlásakor a házhoz-szállítás alkalmával a felkínált ugyanolyan célt szolgáló eszközt kötelesek elszállítani (célszerű előre jelezni vásárláskor). Ebben az esetben a forgalmazó vásárlási utalványt köteles adni (pl. 10%  kedvezmény az új készülék árából).
Felhívjuk a figyelmet, hogy a közterületre bárminemű hulladékot kihelyezni TILOS, az köztisztasági el-járást von maga után!
Tegyünk együtt környezetünk védelme érdekében!

Széchenyi 2020
GYÁL 2021 Legfrissebb