Top

A Semmelweis-napi ünnepségen adták át az idei Dr. Pusztai Lajos Emlékdíjat

A Semmelweis-napi ünnepségen adták át az idei Dr. Pusztai Lajos Emlékdíjat

Június 30-án, szerdán az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban tartott Semmelweis-napi ünnepségen a város egészségügyi és szociális területen dolgozó szakembereit köszöntötte Gyál Város Önkormányzata. A rendezvényen Nagy Gyöngyi önkormányzati képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottságának elnöke mondott beszédet, amelyben megköszönte mindazt az áldozatos és kitartó munkát, amit a vírushelyzetben tanúsítottak orvosaink és az egészségügyben dolgozók.

Az eseményen adták át a Dr. Pusztai Lajos Emlékdíjat. Idén Zsólyomi Erzsébet, a Kertváros Szociális Központ szakmai vezetője részesült az elismerésben. A díjat Pápai Mihály polgármester és Nagy Gyöngyi adta át.

Gyál Város Önkormányzata 1999-ben alkotott rendeletet a Dr. Pusztai Lajos Emlékdíj alapításáról. A településünk egykori főorvosának emlékét őrző kitüntetés annak a magyar vagy/és külföldi állampolgárnak adományozható, aki a gyáli egészségügyi, valamint a szociális ellátás területen kiemelkedő érdemeket szerzett, az egészségügyi és szociális ellátás jobbításáért kiemelkedő munkát végzett.

A rendezvényen részt vett Nagy József Elek alpolgármester, Gyimesi István nyugalmazott polgármester, városunk díszpolgára, dr. Szécsényi-Nagy Balázs a Városi Egészségügyi Központ intézményvezetője, dr. Molnár Andor a VEK nyugalmazott intézményvezetője, dr. Kökény Zoltán, a Jahn Ferenc Dél-pesti kórház szakrendelők vezetéséért felelős orvosigazgató helyettese.

Az ünnepségen közreműködött Mózes Tamara zongorista-énekes.

Gyál Város Önkormányzata Semmelweis nap alkalmából a Városi Egészségügyi Központ összes dolgozóját, háziorvosokat, asszisztenseket, a Bóbita Bölcsőde dolgozóit, a 3 gyáli gyógyszertár dolgozóit és a Gyáli Idősek Klubja munkatársait is ajándékcsomaggal köszöntötte.

Mindannyiunk nevében köszönjük áldozatos munkájukat!

ff

Zsólyomi Erzsébet méltatása ide kattintva olvasható.

 

 

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb