Top

Óriáshomokozó épül a gyáli Kálvin téren és több játszótéren is illemhelyet alakítanak ki

Óriáshomokozó épül a gyáli Kálvin téren és több játszótéren is illemhelyet alakítanak ki

A képviselő-testület július 14-én tartott rendkívüli ülése alkalmával döntött többek között arról is, hogy a gyáli Kálvin téren egy 75 m2-es „óriáshomokozót” alakítanak ki. A projekt részeként napvitorlát, ivókutat, wc-t, világítást, térfigyelő kamerát is telepítenek majd, a homokozót a gyermekek biztonsága érdekében kerítéssel is elkerítik.

A beruházásra összesen 4,3 millió forintot szán az önkormányzat, de helyi vállalkozók is felajánlották segítségüket a megvalósításhoz, így a Szász-Therm Kft. a kerítést, a Witzing Tüzépker Kft. pedig a homokozóba kerülő homok beszerzését vállalta. Az „óriáshomokozót” a tervek szerint még augusztusban birtokba vehetik a gyerekek.

KT-2021-07-14-közzétételre--147

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kiemelten fontos feladatának tartja a gyáli játszóterek modernizációját, komfort érzetének javítását. A Kálvin téren kialakítandó homokozó, az Árpád téri és Uszoda parki játszóterek

jelenleg nem tartalmaznak mosdókat, ezért a testület szintén a július 14-ei rendkívüli ülésén döntött arról, hogy erre a három helyszínre a városképbe is illeszkedő mosdókat telepít 6,8 millió forint értékben. Az illemhelyek telepítése, közművekkel ellátása több időt vesz igénybe, de várhatóan még idén elkészülnek a beüzemelésükkel.

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb