Top

Az önkormányzat idén is gondoskodik a gyáli gyermekek taneszközcsomagjáról

Az önkormányzat idén is gondoskodik a gyáli gyermekek taneszközcsomagjáról

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017 februárjában döntött a Gyáli Élet Program bevezetéséről. A program a gyáli polgárok életútjának támogatása céljából létrehozott rendszer, amely lényegében integrálja és újraértelmezi az eddig bevezetett és újonnan bevezetni kívánt programokat. A Gyáli Élet Programnak köszönhetően az önkormányzat gondoskodása a születéstől az óvoda- és iskolakezdésen keresztül, figyelmet szentelve a középiskolásoknak és egyetemistáknak, a házasulandók programon át, egészen a „szépkorig” elkíséri az egyént.

A Gyáli Élet Program talán legmeghatározóbb eleme a Gyáli Iskolakezdési Program, amelynek lényege, hogy Gyál Város Önkormányzata a gyáli általános iskolákkal egyeztetve, megvásárolja agyermekek tanévkezdéséhez szükséges tanszereket, így elsőtől nyolcadik osztályig, ingyenesen kapják meg azt a taneszközcsomagot, ami mindent tartalmaz, amit a tanárok kérhetnek.

Az önkormányzat nem csupán a gyáli iskolába járó gyermekekre gondolt, ugyanis azok a gyermekek is megkapják az ingyenes tanszereket, akik Gyálon laknak ugyan, de másik településre járnak majd iskolába. Ők nem kapják meg automatikusan a tanszereket, a szülőknek kell igényelniük azt az önkormányzatnál.

2D019853-CFC5-4A3C-A493-493952603D71

A gyáli intézménybe járó gyerekek a tanévkezdéskor, iskolájukban vehetik át a tanszereket, a nem gyáli intézménybe járó gyermekek (és szüleik) pedig a Városi Sportcsarnokban vehették át augusztus 14-én, ahol Nagy József Elek, a város alpolgármestere a szülőkhöz intézett rövid beszédében elmondta:

„Gyál Város Önkormányzata 2017-ben úgy döntött, hogy a Gyáli Iskolakezdési Programmal részt kíván venni a szülők gondoskodásának a folyamatában, ami egy sikeres kezdeményezés lett. Az első két évben még csak az első osztályosok kapták meg ezt a tanszercsomagot, majd tavaly és idén is már kibővítették ezt a keretet, így immár elsőtől nyolcadikig minden gyermek részesül benne.

Idő közben a tankönyvek is ingyenessé váltak, pontosabban központi költségvetésből finanszírozzák ezeket, így jelentős terhet vesznek le a szülők vállairól, és ezt kívánja tenni az önkormányzat is.”

Az eseményen részt vett Lendvay-Kis Anita önkormányzati képviselő, az Oktatásai- és Kultúrális Bizottság elnöke.

8DF963A7-689E-43EC-95D8-8D4AA0A52677 5E9E006D-DB4E-4F99-ACED-D4C87860BEC5

Azok a gyermekek tehát, akik nem gyáli intézményben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat, de ők, vagy legalább egyik szülőjük gyáli lakcímmel rendelkezik, jogosultak az ingyenes tanszercsomagra, és augusztus 31-ig igényelhetik azt az önkormányzatnál. Az igényléshez ki kell tölteni ezt a nyomtatványt:

https://www.gyal.hu/wp-content/uploads/2016/10/Gy%C3%A1li-Iskolakezd%C3%A9si-Program-k%C3%A9relem-1.pdf

majd el kell juttatni postai úton (2360 Gyál, Kőrösi út 112-114.), vagy e-mailben az iskolakezdes@gyal.hu címre.

Kérdés esetén keressék Varga Patríciát a Gyáli Polgármesteri Hivatal 06-29/544-138-as telefonszámán, vagy a varga.patricia@gyal.hu e-mail címen.

Azok, akik nem tudtak eljönni augusztus 14-én a sportcsarnokba, a Gyáli Polgármesteri Hivatalban vehetik át a tanszercsomagot, ügyfélfogadási időben.

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb