Top

Átadták az óvodakezdési csomagokat

Átadták az óvodakezdési csomagokat

A múlt héten átadták a Gyáli Élet Program egyik leghangsúlyosabb elemének számító ovis csomagokat, amelyeket a Gyáli Óvodakezdési Program tartalmaz.

A gyáli önkormányzati fenntartású óvodákban összesen mintegy 240 óvodakezdési csomagot osztott ki Pápai Mihály polgármester, Nagy József Elek alpolgármester és Vinnai Tibor önkormányzati képviselő.

A Gyáli Óvodakezdési Program keretében a képviselő-testület azon gyermekek neveléséhez, óvodakezdéséhez kíván hozzájárulni, akik Gyálon működő intézményben létesítenek első alkalommal óvodai jogviszonyt, vagy nem Gyálon működő intézményben történik az óvodakezdés, ugyanakkor a gyermek és legalább az egyik szülő gyáli állandó bejelentett lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen Gyálon is él.

A támogatás formája egyszeri maximum 13.000,-Ft értékű csomag. Amennyiben a Hivatalnak nincs hivatalos tudomása a gyermek óvodakezdéséről, úgy a Gyáli Óvodakezdési Program nevezetű nyomtatvány kitöltésével és annak a Hivatalhoz történő eljuttatásával igényelhető. A támogatást egy gyermek után csak egy alkalommal és csak az egyik szülő jogosult igénybe venni, abban a nevelési évben, amelyben a gyermek az óvodát megkezdi. Amennyiben mindkét szülő esetében fennállnak a jogosultsági feltételek, azonban a szülők külön élnek, úgy az a szülő jogosult a támogatást igénybe venni, akinél a gyermek elhelyezésre került.

_MG_3437_MG_3865

Az óvodakezdési csomagok tartalma:

  • színes ceruza, hegyező,
  • gyurma,
  • zsírkréta,
  • két darab kéztörlő,
  • egy flízelt lepedő,
  • ágyneműhuzat garnitúra,
  • egy rövidnadrág és egy póló is helyet kapott, maga a csomag pedig tornazsákként is használható.

A program 2017-es indulása óta az óvodakezdési csomagból mintegy 1 450 darabot osztott ki az önkormányzat a jogosultak között. Ez mintegy 18,85 millió forintot jelent, amely összeg így az óvodát kezdő gyermekek családjánál maradhatott.

 

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb