Top

A gyáli óvodák felkészültek az 1-es típusú diabéteszes gyermekek fogadására

A gyáli óvodák felkészültek az 1-es típusú diabéteszes gyermekek fogadására

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 2021. szeptember 1. napjától hatályos változásai következtében az 1-es típusú diabéteszes gyermekeknek speciális ellátást kell biztosítani a nevelési-oktatási intézményekben. A speciális ellátás keretében a gyermek szakorvosának iránymutatása alapján szükség szerint vércukorszint mérést kell végezni, illetve az orvos által előírt időközönként biztosítani kell a szükséges mennyiségű inzulin beadását is.

A gyáli óvodák minden tekintetben felkészültek az 1-es típusú diabéteszes gyermekek fogadására. A feladat-ellátáshoz szükséges speciális eljárásrend mindhárom óvodában kialakításra került, minden óvodából több óvodapedagógus, és nevelő-oktató munkát segítő munkatárs elvégezte az ellátás biztosításához szükséges továbbképzést. A speciális ellátáshoz szükséges eszközök beszerzése is megtörtént.

A szülők a speciális ellátásra vonatkozó igényüket írásban jelezhetik az intézményvezetőknél. További részletes információkért kérjük keressék az intézményvezetőket.

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb