Top

Egy év kihagyás után ismét közmeghallgatás volt Gyálon

Egy év kihagyás után ismét közmeghallgatás volt Gyálon

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete november 26-án közmeghallgatást tartott, amelynek keretében a gyáli lakosság betekintést nyerhetett az idei évi városi fejlesztésekbe, illetve a jövő évi tervekbe. Az eseményen részt vett dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a képviselő-testület tagjai, Rozgonyi Erik címzetes főjegyző, Pap Krisztina aljegyző, a Gyáli Polgármesteri Hivatal munkatársai, valamint gyáli intézmények vezetői is.

 

Mitku-Orosz Krisztina, a Pénzügyi és Adó Iroda vezetője ismertette a költségvetés időarányos teljesítését. A tájékoztatóból az is kiderült, hogy Gyál város idén összesen mintegy 5,1 milliárd forintból gazdálkodott.

 

A költségvetés ismertetését követően Pápai Mihály polgármester röviden bemutatta az idei évben megvalósult és a jövőben tervezett fejlesztéseket, majd Mess Gabriella, a Projekt Expert Kft. munkatársa ismertette miért van szükség városunkban is a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiára.

 

A lakossági kérdések és észrevételek az alábbi témaköröket érintették:

– Városi Egészségügyi Központ leterheltsége

– Zöldségpiac lefedése

– Erdősor utcai kiserdő

– Zajvédő intézkedések az M0 autóút mentén

– Gyáli patak

– Közlekedési szabályok figyelmen kívül hagyása

– Kerékpárutak hiánya

– Építési szabályok figyelmen kívül hagyása

– Út- és telefonhálózat Némediszőlőn

– Volánbusz megálló hiánya a Vecsési úton

– Az Árpád utcát érintő forgalmi rend megváltoztatása

– Idősek otthona

 

A lakossági kérdésekre és észrevételekre a városvezetés, illetve az érintett intézmények vezetői válaszoltak a helyszínen. A mintegy háromórás közmeghallgatás teljes jegyzőkönyve elérhető lesz a www.gyal.hu honlapon.

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb