Top

Örömhírekkel érkezett a térség országgyűlési képviselője

Örömhírekkel érkezett a térség országgyűlési képviselője

Két jó hírrel érkezett Pápai Mihály polgármesterhez dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő december 7-én, hogy élő facebook bejelentkezésben számoljon be a várost érintő fejlesztésekről.

Régóta probléma településünkön a vasas víz, ami a szakemberek szerint ugyan nem káros az egészségre, de esztétikailag nem túl szép. A városvezetés dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő segítségét kérte a probléma megoldásában, aki a mai facebook bejelentkezés alkalmával elmondta, hogy a miniszterelnök úr a pénteki napon aláírta azt a kormányhatározatot, amelyben Gyál ivóvízhálózatának tisztítására, felújítására 397 millió forint támogatást biztosítanak a városnak. Ebből az összegből a teljes ivóvízhálózat átmosása, vastalanítása, valamint tolózárak cseréje és föld feletti tűzcsapok elhelyezése fog megvalósulni.

A másik örömhír szintén a vízhálózat fejlesztésével kapcsolatos. Gyál, Vecsés, Üllő, Maglód és Ecser települések vezetői szintén az országgyűlési képviselő segítségét kérték az ivóvízhálózat hosszútávú fejlesztése és felújítása vonatkozásában. A múlt héten az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól  érkezett válasz a témával kapcsolatosan, amely szerint rövid időn belül megjelenik egy pályázat, amely uniós forrás felhasználásával segíti majd a települések ilyen jellegű fejlesztését.

Az országgyűlési képviselő mindemellett megemlítette, hogy a magyar állam szintén részt vesz az európai felújítási programban, amit egyelőre politikai okból nem sikerült megkapni, de szerepel bennük ezeknek az infrastrukturális fejlesztéseknek a támogatása.

Pápai Mihály polgármester elmondta, hogy a város jövő évi költségvetésébe további 60 millió forintot különítenek el két új kút fúrására is a településünkön.

_MG_6680

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb