Top

Így készítse fel a nyári időszakra a frissen ültetett fáját!

Így készítse fel a nyári időszakra a frissen ültetett fáját!

Gyál Város Önkormányzata negyedik alkalommal is meghirdette a Gyáli Faültetési Programot, melynek keretében február 28-ig térítésmentesen lehetett facsemetét igényelni.

A városvezetésnek kiemelten fontos a folyamatosan növekvő zöldfelületek arányának gyarapítása, amely várható pozitív hatása kedvező lehet Gyál lakossága számára az életminőség javulásával és a környezeti megújulással. A programnak köszönhetően ingatlanonként 1 db facsemetét igényelhettek azok az ingatlantulajdonosok, akik vállalták a fa lelkiismeretes gondozását. A facsemetéket közterületen, az ingatlan előtti utcafronton ültették el a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai.

A programra idén 139 ingatlantulajdonos jelentkezett.

A nagyszabású fásítási akció több ütemben valósult meg, összesen 1 000 db facsemete került elültetésre, de az önkormányzat az akció folytatását tervezi a következő évekre is.

Mivel ezek a fák a téli időszakban lettek elültetve, a tövük a fagyvédelem miatt földdel van betakarva, amit a jó idő beálltával a tulajdonosnak kell tányér formájúra kialakítani, hogy az öntözővíz a gyökérzet felé folyhasson.

Téli védelem
Téli védelem
IMG_2458
Tányér forma
Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb