Top

A kétnapos Pünkösdi Utcazenei Fesztivál programja

A kétnapos Pünkösdi Utcazenei Fesztivál programja

Gyál Város Önkormányzatának kezdeményezésére 2013-tól nagyszabású szabadtéri kulturális program teszi különlegessé és emlékezetessé közös terünk, a megszépült Városközpont átadásának évfordulóját. A kezdeményezésből mára a közösség által kedvelt hagyomány lett, amelyre minden évben pünkösdvasárnap kerül sor, idén azonban kétnapos fesztivállal ünnepeljük településünk várossá avatásának 25. évfordulóját. Június 4-én és 5-én, szombaton és vasárnap mindannyiunk örömére a Városközpont pezsgő fesztiválhelyszínné változik. Az érdeklődők mindkét nap délutánján kilátogathatnak és megnézhetik a gyáli értékteremtő civil szervezetek zenei és táncos produkcióit. Kora este országos hírű, a nagyközönség által kedvelt sztárok, neves fellépők adnak felejthetetlen koncerteket.

Az idei rendezvényre tehát június 4-én és 5-én kerül sor, mindkét nap már 12:00 órától érdemes lesz kilátogatni. Ekkor kezdődnek az úgynevezett ráhangoló programok: arcfestés, csillám- és hennatetoválás, játszóház, térjátékok. A Bundás Barát Állatvédő Egyesület örökbefogadós sátrában a felelős állattartással lehet játékos formában megismerkedni, ezen kívül lesznek kézműves foglalkozások a Gyáli Foltvirágok Foltvarró Körrel, és hangszerbemutató a zeneiskolától.

SZOMBATON

11:00 órától a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola kiskoncertjével kezdődnek a zenei programok.

16:30 órától a népzene és világzene műfajának egyik legismertebb, 13 szóló albumos, a Magyar Kultúráért Díjjal elismert, 2016-ban az Év Énekesnőjének választott KOVÁCS NÓRI és zenekarának koncertje.

17:30 órától Dóka Attila koncert.

19:15 órától PASO a fergeteges Pannonia Allstars Ska Orchestra koncert. Színpadon a ska, dancehall, reggae, dub, a magyar népzene és a jazz kiemelkedő zenészei.

 

VASÁRNAP

15:30 órától az I. GYÁLI IFJÚSÁGI- ÉS GYERMEK NÉPTÁNCFESZTIVÁL ÉS TÁNCHÁZ a Kamaraszínpadon.
Fellépnek:
– A Pódium Színház és a kárpátaljai Sodró együttes táncosai közreműködésével az „Utazás táncországban” című produkció ősbemutatója, (mely a „Közös gyökereink” pályázat keretében valósul meg),
– Pörög a Gyáli Szoknya Egyesület,
– Szép Szivárvány Egyesület,
– Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Ház „Járd Ki Lábam” néptánccsoportja,
– Tébláb Művészti Iskola művészeti csoportjai,
–  Gyáli Arany Néptáncegyüttes,
– a koncertek után ingyenes táncház a fellépőkkel.

19:00 órától a Magyar Örökség és Hungarikum-díjas, Guinness rekorder 100 Tagú Cigányzenekar gála koncertje, közreműködik BANGÓ MARGIT Kossuth-díjas előadóművész és lánya Bangó Marika.

Bőséges gasztrokínálattal, a nagyszínpados koncertek után világzenei kiskoncertekkel várnak mindenkit, és jó szórakozást kívánnak a szervezők!

pünkösd új

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb