Top

Szedjük össze magunkat szemétszedés

szemétszekkkdés

Jelentkezzen Ön is! – önkéntesen a Szedjük össze magunkat szemétszedési akcióra, amelyet Gyál Város Önkormányzata és a Gyáli Önkéntes Szemétszedők közösen szerveznek,  hogy szebb, tisztább, élhetőbb környezet vegyen körül minket.

A szemétszedés ideje:

május 11-én, szombaton 10 órakor kezdődik a Víztoronynál. Az akció keretében az önkéntesek megtisztítják a város egyes területeit, amelyhez csatlakozhat mindenki, egyénileg vagy baráti társaságával, civil szervezetével, vagy aki a városért ilyen módon is tenni szeretne, aki szívügyének tekinti, hogy rendezett, szép környezetben éljünk.

Bár a gondolkodást nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni, a mostani akció jó alkalom lesz arra, hogy mindenkiben tudatosodjon, hol is tartunk. Az, aki részt vesz egy ilyen nagy össznépi takarításban, sokkal inkább a magáénak érzi majd a parkokat, erdőket, utcákat.

Az esemény fővédnöke:

Marjainé Dr. Szerényi Zsuzsanna, Gyál Város Képviselő-testületének Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottságának elnöke, a Corvinus Egyetem professzora, aki a szemétszedés előtt rövid szakmai felvilágosítást tart majd a helyszínen a biztonsági előírásokról, arról, mire kell figyelni, hogy senkinek ne essen baja az akció közben, majd a jelenléti ív aláírása következik.

Részletek:

Ezután szétosztják a koordinátorok a szedéshez szükséges eszközöket: kesztyűt, zsákot, láthatósági mellényeket. Fontos, hogy a zsákokat egy közös, jól látható helyen hagyják az önkéntesek. Ezzel megkönnyítitek a koordinátorok és a szemét elszállítóinak dolgát. Az összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról az önkormányzat gondoskodik. A szemétszedés pontos helyét a koordinátorok határozzák meg a helyszínen a csapatok indításával együtt.

Csak olyan szemetet lehet szedni, ami nem veszélyezteti a testi épséget és az egészséget.   Nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.

A munkához mindenki kap gumikesztyűt, zsákokat és szakmai felvilágosítást.

Jelentkezni a kabinet@gyal.hu címen lehet.
Helyszín: Gyál, Víztorony (Dobó Katica utca 51.)
Várunk Mindenkit szeretettel!

Széchenyi 2020
GYÁL 2022 Legfrissebb